Soupeř nebude nymburským ženám a divákům neznámý – italský Virtus Eirene Ragusa. Systém soutěže umožnil, aby se v prvním kole play off utkaly týmy, které spolu hrály v základní skupině. „Chtěli jsme poznat i jiné herní styly, takže nás to trochu mrzí. Na druhou stranu nemusíme cestovat do Ruska nebo Turecka a Ragusu jsme už dokázali v jednom ze dvou zápasů porazit," dává plusy a mínusy na misky vah trenér Nymburka Daniel Kurucz.

Připomeňme, že Nymburk dokázal Ragusu přetlačit na jejich palubovce 52:50, doma prohrál. V obou zápasech byla nejlepší hráčkou stříbrná z olympiády v Riu Astou N'dour. V obou zápasech dala tato španělská reprezentantka 48 bodů ze 108 celého týmu! „V žádném případě nesmí zůstat pivotka Ndour, tahoun týmu v útoku, sama a musíme změnit obranu clon na hráče s míčem," plánuje trenér Kurucz.

Český tým i Italky jsou družstvy, která vyznávají pevnou defenzívu s rychlým návratem do obrany. „Nepředpokládám, že by to měly být střelecké dostihy. My půjdeme do obrany s maximálním nasazením. Spoléhat, že soupeře přestřílíme, nemůžeme," říká kapitánka Alena Huňková, která k takovým střelcům patří. Nezbývá, než se těšit, že se alespoň trochu mýlí.

Utkání začíná až v půl deváté večer. „Zápas v Raguse jsme hráli také od půl deváté a vyhráli jsme ho. Třeba nám bude čas svědčit i nyní," poznamenal na závěr trenér Kurucz.

Hráčky a celý realizační tým věří a doufá, že fanoušky takový čas neodradí, nebudou jen líně sedět u televize sledujíc zápas na stanici Sport5 a přijdou do haly jediného českého zástupce v evropské soutěži podpořit.