Nymburk přijel na Ukrajinu s vědomím, že výhra znamená postup. Na druhou stranu ale trenér Ronen Ginzburg přivezl oslabený kádr, ve kterém chybí zraněný klíčový pivot Benda a z rodinných důvodů také americký rozehrávač Abrams. Místo něj sice český mistr získal Cartera, ale ten ještě dnes nebyl k utkání připraven nastoupit.

Po vyrovnané první čtvrtině začal Nymburk ztrácet tempo a domácí na palubovce dominovali. Na poločasovou přestávku tak šel Nymburk se ztrátou 19 bodů.

Očekávaný nápor nepřišel. Budivelnik si hlídal náskok především zásluhou velmi dobré obrany. Žádný z hráčů Nymburka se nemohl střelecky chytit a úspěšnost střelby českého týmu klesla hluboko pod třicet procent.

Až v poslední čtvrtině se podařila Nymburku menší bodová šňůra, o kterou se starali zejména Radoslav Rančík a Mike Taylor, a rozdíl se zmenšil na potřebných 12 bodů.

V závěru se odehrála taktická bitva a v poslední minutě padaly body jen z trestných hodů. Nymburk potřebný výsledek udržel a stále má naději na první místo ve skupině, pokud uspěje v duelu s Hapoelem.

(čtk)