V sérii s Ústím (4:0 na zápasy) byly k vidění tři typy zápasů. V prvním a třetím to byly střelecké dostihy. Středočeši zvítězili, jak se ve sportovní hantýrce říká, o parník. Výborný útok dokázal vyprodukovat dvakrát 114 bodů a tím vyrovnat střelecký rekord ligy v letošní sezoně. I třetí sto čtrnáctku mají na svědomí nymburští hráči, v základní části jimi počastovali Svitavy.

Ilustrační foto.
Mečbol proměnili a jsou v semifinále

Zápas číslo dvě byl sice podobně jednoznačný, ale daleko lépe se bránilo a nepadalo tolik bodů. „Průběh série jsme měli pod kontrolou. I ten poslední, který skončil jen o sedm bodů. I v něm jsme celý zápas vedli, ale bylo jasně vidět, že nám to v obraně moc neklapalo," uznal Petr Benda a hledal příčinu. „Mysleli jsme, že soupeř nebude kousat. Ústí na sobě nemělo žádný tlak, nebáli se vystřelit v každé situaci a to nám uškodilo. Asi nás uchlácholilo, že den předtím jsme vyhráli skoro o padesát," doplnil nymburský pivot.

Nymburští hráči dostali nezvyklé dlouhé volno – tři dny. Delší jsou jen Vánoce. To ale neznamená, že budou především ti starší tři dny ležet na posteli. „Kdybych tři dny nic nedělal, tak se pět dní dávám dohromady," usmíval se Petr Benda, ovšem narušení stereotypů je vítané: „Vypadneme z kolotoče tréninků, ze hry pět na pět, trochu si okysličíme mozek něčím jiným, ale já osobně budu stále v pohybu."

Pokud už týmy Opavy, Pardubic a Děčína neprohrají (stav série je 3:1 pro ně), bude se hrát první semifinále 28. dubna v Nymburce a soupeřem bude Opava. Pokud jeden z nich prohraje, bude se začínat později. (tl)

Ilustrační foto.
Deklasovali Ústí a mají mečbol