Trenér seniorské reprezentace Ronen Ginzburg, který kvůli této funkci přenechal vedení nymburských košíkářů svému asistentu Orenu Amielovi, povolal do národního týmu hned šest hráčů. Místo v Nymburce se teď Jaromír Bohačík, Martin Kříž, Martin Peterka, Pavel Pumprla, Vojtěch Hruban i Tomáš Vyoral připravují v Pardubicích, kde také svůj první zápas kvalifikace o mistrovství světa 2019 proti Islandu odehrají. Utkání začíná v pátek 24. listopadu od 18 hodin v Tipsport Aréně, v místech, které je nymburským hráčům známé z jejich působení v evropských pohárech v minulých letech. 

Kromě šestice českých reprezentantů chybí na trénincích také Boris Barač, kterého povolali do chorvatského národního výběru. 

Z basketbalového utkání Ligy mistrů Nymburk - Oostende (86:72)
FOTO: Porouchaná časomíra přibrzdila tým Nymburka. Ale pak se rozjel

Trenéru Amielovi se tak zcela rozpadl tým a jednoduchým odečítání absentujících hráčů dojdeme až na číslo pět. „Já si nikdy nestěžuji. Vždycky řeším situaci podle toho, jak nastane,“ řekl zcela vyrovnaně bez náznaků nespokojenosti hlavní trenér Nymburka a nastínil program tréninků: „Budeme se připravovat individuálně, hodně střílet, hrát jedna na jedna nebo dva na dva,“ vyjmenoval činnosti pro pět hráčů Oren Amiel, kterému nepomůže ani jeho asistent. Ten totiž odjel také na jih, protože je asistentem u slovinské reprezentace. 

Aby nebyly všechny tréninkové jednotky tak jednotvárné, úterního večerního tréninku se zúčastnili junioři U19 nymburské Basketbalové akademie. Několik hráčů se už do přípravy A týmu zapojilo na začátku sezony, kdy chyběli reprezentanti kvůli probíhajícímu mistrovství Evropy. Pro několik hráčů to bude premiéra a určitě zajímavá zkušenost pracovat pod Orenem Amielem. 

Druhý zápas česká reprezentace odehraje ve Finsku v pondělí 27. listopadu a teprve devětadvacátého se nymburský A tým sejde na společném tréninku a hned ve čtvrtek poměří síly na domácí palubovce s Ústím nad Labem, které nemaje žádné reprezentanty se mohlo v poklidu celý týden připravovat, posíleno navíc cenným vítězstvím v posledním kole nad rivalem z Děčína. (tl)

Calvin Godfrey
Nový hráč přišel z Řecka. Je jím Godfrey