Ostende si ke čtyřem vítězstvím v pražské Tipsport Areně připsalo druhou porážku a s Nymburkem má vinou horšího skóre negativní bilanci ze vzájemných zápasů. Nymburk si může znovu o vylepšit své postavení příští středu, pokud uspěje na palubovce Cibony Záhřeb.

Desetinásobní čeští mistři se znovu hledali v úvodu, ale když jejich kouč Kestutis Kemzura oživil základní pětku nasazením Welsche, Houšky a nového rozehrávače Ilievského, výkon domácích rychle rostl.

Nymburk bodově táhli pivot Mahalbašič s křídelním hráčem Pagem a Ostende začalo ztrácet. Belgičané postupem času vůbec nepřipomínali tým, který si na začátku sezony málem vybojoval postup do prestižní Euroligy.

Klíčová byla třetí čtvrtina. Nymburští vyvinuli značnou intenzitu na obranné polovině a nutili soupeře ke ztrátám a těžkým střelám. Zlomový úsek hry Nymburk vyhrál jasně 18:5.

Domácí si závěr vysloveně užili, když je hřálo až dvacetibodové vedení. V exhibičním rytmu se chytil i tradiční kanonýr Simmons, který v poslední čtvrtině v rychlém sledu nasázel tři trojky a utnul svoje střelecké soužení v tomto utkání. Naopak Ostende při střelbě zpoza tříbodového oblouku zcela vyhořelo, když jeho hráči zaznamenali jediný úspěšný pokus z patnácti. Nymburk v obraně exceloval, inkasoval jen 51 bodů, což je suverénně nejméně při letošních vystoupeních na pohárové scéně.

VLADIMÍR  MALINOVSKÝ, ČTK