Nymburk šel do utkání stále bez zraněného reprezentanta Jaromíra Bohačíka a šlo o jeho pátý zápas za posledních 11 dní. Přesto únava na mistrovském týmu nebyla vůbec patrná. Do utkání vlétl šňůrou 11:0 a donutil tak hosty k rychlému time-outu. Po něm se Olomoucko vzpamatovalo a šňůrou 7:0 se chytlo, ovšem Nymburk si rychle vzal dvouciferný náskok zpět.

Definitivně jasno bylo ve třetí části, kdy Nymburk šňůrou 24:4 zlomil odpor soupeře a utkání se pak už jen dohrávalo.

Domácí těžili z kolektivního výkonu, kde obranu Olomoucka neustále ničil jiný hráč. Začátek zápasu patřil Haydenu Daltonovi, pak štafetu převzali Petr Šafarčík, na to se trefoval Vojtěch Hruban, dvě pasáže dominoval na hřišti Zach Hankins, který opět bavil fanoušky efektními smeči. Na výhře se ale skutečně podílel celý tým.

Nejužitečnějším hráčem byl zvolen Roko Rogič, který zaznamenal 11 bodů, 6 doskoků a 5 asistencí. Zach Hankins k 12 bodům přidal sedm doskoků a dva bloky, Martin Peterka měl 9 bodů a 11 doskoků.

Trenér Nymburka Oren Amiel si pochvaloval přístup hráčů. „Většinu zápasu jsme hráli s dobrou energií a nasazením. To je pro nás důležité směrem k utkání Ligy mistrů s Peristeri v Řecku,“ hodnotil krátce, zatím jeho protějšek, někdejší trenér Kolína Predrag Benaček se rozpovídal více. „Utkání se těžko hodnotí, když se prohraje o čtyřicet bodů. Nymburk byl ve všem lepší. My měli na začátku špatnou koncentraci, prohrávali jsme rychle 11:0 a pak se těžko hraje, zvláště s Nymburkem,“ uznal. Podle něj jeho tým nezahrál ve druhém poločase vůbec nic v obraně ani útoku a proto je výsledek, jaký je. „Bohužel máme opět hodně ztracených míčů a s tím musíme něco udělat.“

Nymburská opora Petr Benda mínil, že rozhodlo nasazení jeho týmu. „Prvních třicet minut jsme hráli výborně. V poločase se sice soupeř ještě držel, když jsme špatně řešili nějaké situace v obraně, ale ve druhé půli jsme se zlepšili a přineslo to své ovoce. Náskok jsme už jen zvyšovali,“ řekl Petr Benda.

Nymburk – Olomoucko 106:67

Nejvíce bodů: Hruban 18, Šafarčík, Dalton a Hankins po 12, Rogič 11, Benda, Peterka a Kříž po 9, Pumprla 8, Booker 4, Tůma 2 – Morgan 14, Kouřil 12, Sehnal a Palyza po 8. Fauly: 17:13. Trestné hody: 9/9 – 8/3. Trojky: 11:10. Doskoky: 49:29. Nejlepší hráč: Rogič (Nymburk).

David Šváb

Sparta vyhrála v 18. kole FORTUNA:LIGY v Příbrami 1:0.
Slepička neskrýval zklamání. Sparta byla dokonce i k poražení, litoval