Tapoutos má za sebou zkušenosti nejen z řecké ligy, ale i Eurocupu a Euroligy. Za svou dosavadní kariéru oblékal dresy skvělých řeckých klubů jako AEK Athens či Aris Thessaloniki. V poslední sezoně v dresu Arisu dosáhl za průměr 25ti minut na 10.8 bodu, 5,1 doskoku a 1,5 asistence. V domácí lize měl úspěšnost tříbodové střely téměř 42 procent. „Christos je zkušeným hráčem, kterého máme v hledáčku již dva roky. Má velký potenciál a pokud se mu podaří překonat fakt, že hraje poprvé mimo Řecko, bude pro náš tým velkým přínosem," okomentoval novou akvizici nymburský trenér Ronen Ginzburg.
Christos už minimálně jednou navštívil Českou republiku, když v minulé sezoně odehrál v dresu Arisu v Pardubicích odvetný zápas v Eurocupu. Ani v jednom zápase Nymburku řecký hráč tolik neškodil. V prvním utkání dal pět a ve druhém čtyři. Aris také oba zápasy s českým mistrem prohrál (55:64 v Soluni a 72:78 v Pardubicích).

Jak už ve své přímé řeči naznačil trenér Ginzburg, Christos ještě ani jednou neopustil kvůli svému angažmá rodnou hroudu. Profesionální kariéru začal na konci minulého století v roce 1999 v týmu Near East. V tomto klubu jako osmnáctiletý nastupoval v základní pětce a zúčastnil se i Koračova poháru. V tomto evropském poháru nasázel v průměru 20,4 bodů na zápas a vysoké číslo jen podtrhuje 70 procent úspěšnost střelby za tři body. V sezoně 2001/02 podepsal Christos tříletý kontrakt s AEK Athény a v tomto týmu si vyzkoušel nejvyšší evropskou soutěž – Euroligu. V roce 2002 byl kandidátem draftu NBA. Po roce stráveném v Iraklis Soluň a roce v Panionios Athény se vrátil na tři roky do AEK Athény. V roce 2009 se vrátil do rodné Soluně, kde v prvním roce startoval za PAOK a až do konce minulé sezony pak dva roky v Arisu.

K jeho největším úspěchům patří dvojnásobná účast v All Star Game v Řecku. Dále byl semifinalistou řeckého poháru a finalistou řecké ligy. Startoval na evropském šampionátu osmnáctiletých a dvakrát i dvacetiletých. Ve dvou letech (2002 a 2005) byl členem seniorské reprezentace Řecka.

TOMÁŠ LAŠ