Nymburk – Pardubice 100:94

Zápas nabídl výbornou podívanou. Drama do poslední chvíle. Domácí košíkáři vedli ve druhé čtvrtině až o dvanáct bodů. Na to ale měli hosté odpověď. Pardubice táhli hlavně Burnet a Autrey, kteří dali dohromady padesát bodů. Ani to ale na českého mistra nestačilo. Ten sice ještě ve 34. minutě prohrával, ale nakonec koncovku zvládl a dal rovných sto bodů.

„Byl to výborný zápas pro fanoušky, ale špatný pro nás trenéry. Co se týče obrany, trochu mi to připomínalo Summer League," řekl po zápase na tiskové konferenci trenér vítězů Ronen Ginzburg. „Stále říkám, že Pardubice mají výborný tým a je těžké proti nim hrát. Kdybyste mi před zápasem řekli, že bude skóre na konci 100:94, tak bych tomu nevěřil. Procento úspěšnosti střelby však bylo poměrně vysoké a jsem v tuhle chvíli rád, že jsme vyhráli," ocenil výkon obou celků nymburský trenér.

Diváky musel zápas bavit. Padalo hodně košů a to je vždycky dobře. „Podle výsledku nebyly obrany zase až tak dobré," přiznal nymburský hráč Martin Kříž. „Oba týmy máme ale kvalitní střelce, kteří dokáží proměnit spoustu pozic a v tomto zápase byly Pardubice opět velmi důstojným soupeřem. Hrálo se vyrovnané utkání a myslím si, že ještě na začátku čtvrté čtvrtiny jsme byli dole, ale dokázali jsme se zvednout a přetavit výsledek na naši stranu. Sto bodů je naše plus, ale dostal devadesát čtyři, to by se asi nemělo stávat," řekl k utkání Martin Kříž.

Nejvíce bodů: Sant-Roos 24, Hruban 15, Meier a Welsch po 12 – Burnett 26, Autrey 24, Wall 10, Nečas 9.