Opava – Nymburk 73:114

Domácí před zápasem deklarovali, že nechtějí, aby Nymburk slavil na jejich palubovce. Jenže… Tato slova vzala brzy za své. Hosté vlétli do zápasu jako rozjeté Pendolino a hodně rychle si vytvořili náskok dvaceti bodů. Ten navyšovali i po přestávce. A už během druhé půle se ozývalo oslavné: MISTŘI!!!

„Něčeho se napijeme,“ smál se těsně po zápase spokojený kapitán nymburského celku Pavel Pumprla. „Při zápase byla úžasná atmosféra. Je dobře, že Opava byla ve finále, na české poměry je taková návštěva něco neskutečného,“ chválil diváky nymburský kapitán. „Věděli jsme, že domácí budou nebezpeční, ale zvládli jsme to,“ hovořil do připravených mikrofonů Pumprla.

Zklamaný byl trenér Opavy Petr Czudek. „Upekli jsme se ve žlutém pekle. Z naší strany to bylo špatné, hráli jsme špatně v obraně i útoku, na palubovce byl jej jeden tým,“ řekl kouč poražených. „Ale stříbrná medaile je pro nás úspěch,“ přidal Czudek.

Obrovskou radost měl hostující hráč Jaromír Bohačík. Pro něj je to první nymburský titul. „Je to skvělé, něco speciálního. Jsem asi jediný, kdo ještě v týmu neměl titul. Takže jsem asi nejšťastnější,“ smál se Bohačík. „Čekali jsme těžký zápas, ale dobře jsme se na něj připravili,“ dodal Bohačík.

Ilustrační foto.
O velkou cenu v Hradištku je velký zájem
ZLATO. Memoriál Míry Šeny vyhrál závodník Lokomotivy Nymburk Lukáš Bacílek.
Domácí prostředí kanoistům svědčilo na výbornou