Mickelson přišel do Nymburka ze Svitav, kde odehrál výbornou sezonu. V nabitém kádru mistrů se však neprosadil ani podle svých představ ani podle představ trenérů. „Předpokládali jsme, že bude Hunter hrát v podkošovém prostoru především v obraně více silově,“ poznamenal k odchodu trenér Oren Amiel. Jeho novým působištěm bude polský tým Legia Warszawa, nováček nejvyšší soutěže PKL a stane se spoluhráčem Josepha Walla z Pardubic.

Nová posila, sedmadvacetiletý Waverly Austin, přichází do Nymburka na try out, při kterém bude usilovat o stálé místo v týmu čtrnáctinásobných mistrů. A pro tohoto Američana s německým pasem je bezesporu velkou výzvou Champions League. Byl by to první evropský pohár, který by ve své kariéře hrál.

Austin strávil své tři roky profesionální kariéry ve dvou německých týmech. Po ukončení studií odešel hrát za klub MLP Academics Heidelberg, kde se uvedl solidními statistikami jedenácti bodů na zápas a šesti doskoků. S téměř dvěma bloky na utkání byl nejlepším hráčem v ProA lize v této obranné činnosti za sezonu 2014-15. V dalších dvou letech byl jeho domovským klubem Eisbären Bremenhaven. Ve svém druhém roce si ve 32 zápasech připsal 8 bodů a 4 doskoky na zápas.

Austin přijel ve čtvrtek a večer poprvé s týmem trénoval. Všechny náležitosti byly vybaveny a nový hráč Nymburka bude připravený zasáhnout do bojů proti družstvu Olomoucka a odjede také na utkání Champions League do Bonnu. (tl)

Ronen Ginzburg
Ginzburg je u repre, nahradil jej asistent