Především první čtvrtina nabídla parádní momenty na obou stranách. Hra měla vysoké tempo, Opavští se drželi. Do košů létala jedna trojka za druhou. Za stavu 17:17 se Nymburk nadechl k náporu a díky velice útočné hře se dostal do sedmibodového vedení. Opava se ještě přiblížila. První desetiminutovka se vyvíjela dost zajímavě. Za první část dal Obasohan deset bodů, často bral zodpovědnost na sebe.

Ve čtrnácté minutě si vzali Opavští druhý time out, jenže vzápětí už byl náskok šampiona dvouciferný. A postupně narůstal. Opavě se přestalo dařit střelecky, míče z rukou jejích hráčů přestaly padat do koše. Dvě a půl minuty před poločasem už byl náskok Nymburka dvacet bodů. Misky vah se tak definitivně překlopily na stranu favorita, Opava se sice snažila, ale na mistra prostě neměla. Nymburk byl ve druhé části hodně efektivní.

Základní část nejvyšší basketbalové soutěže proletěli košíkáři Nymburka s jedinou porážkou
Jediná prohra a komentátor Petr Šafarčík. To byla nymburská základní část

Pro Opavu bylo hodně těžké se do druhého poločasu motivovat. A v úvodu se to ukázalo naplno. Nymburk měl šňůru 10:0 a po třech minutách už byl vpředu o třicet bodů. Další rána pro moravský tým přišla v šesté minutě třetí čtvrtiny, kdy popáté fauloval jeden z tahounů Gniadek a zápas pro něj skončil. Vzápětí se náskok opět posunul, už byl čtyřicet bodů. Po třetí periodě byl stav 99:56.

V obou ligových utkáních dali nymburští basketbalisté Opavě sto bodů. To málem stihli po třech částech, chyběl jim jediný bod. Stobodovou hranici pokořil Kovář svými dvěma body. Nymburk měl utkání naprosto pod kontrolou, po trojce Kříže byl rozdíl padesát bodů. A bylo zajímavé sledovat, zda Nymburk pokoří letošní rekord, který byl sto dvacet bodů. A to se mu povedlo po střele Hrubana z trestného hodu.

Nejlepší akci zápasu předvedl nymburský Martin Kříž, kterému u ni asistoval Petr Benda. Za to byl prvně jmenovaný po utkání odměněn. „Musím se na tu akci podívat. Pak se rozhodnu, zda budu hodinky Petrovi půjčovat, jestli na to měl zásluhu,“ smál se Kříž.

Zákaz, roušky, zákaz. Sportovci prožívají hodně těžké období
Ztracená generace vs. ztracené sporty. Restrikce ovlivní i zrod dalších "Jágrů"

Nymburk nastřílel neuvěřitelných 128 bodů. „V posledních dvou minutách jsem přemýšlel, kolik jsme dali nejvíce bodů. Myslím, že to bylo sto třicet tři. Čekali jsme hodně scénářů, ale že dáme tolik bodů, to asi nikdo nečekal,“ uvedl Kříž.

Opava tak kladla odpor jen v první čtvrtině. „Opava má dobrý mančaft, nám tak ale padly nějaké střely a pak rozhodla šíře kádru. My jsme vydrželi s velkou energií běhat celý zápas,“ řekl autor nejkrásnější akce utkání.

Druhým semifinalistou se stalo v otevíracím zápase turnaje osmi celků mužstvo Sokola Hradec Králové, které přehrálo tým USK Praha 84:72. Nejlepším střelcem utkání byl hradecký Halada, autor sedmadvaceti bodů, na straně pražského celku zaznamenal rovných dvacet bodů Proleta.