Když na začátku zápasu proměnil Číž a Wallace střelu z dálky, zdálo se, že by mohl Kolín střelecky řádit. Nakonec tomu nebylo. Proti Nymburku sice zaznamenal osmdesát bodů, spoustu střel ale promarnil, především pak v důležitých okamžicích z trojkového oblouku.

Ilustrační foto
Kapitána a střelce dvou gólů Šafránka podpořil Lukeš. Lapil trestné střílení

Ještě v poločase se držel, prohrával pouze o sedm bodů. Ve hře ho držel hlavně Číž, autor třinácti bodů a jediný dvouciferný střelec za dvacet minut hry.

Na začátku třetí čtvrtiny proměnil Prewitt trojku, Nymburk se dostal poprvé do dvouciferného vedení. Sice ho vzápětí na chvíli ztratil, poté si ho ale vzal zpět a Kolín už nedokázal najít zbraň, jak se přiblížit a derby zdramatizovat.

Nymburk i díky větší rotaci hráčů náskok v dalším průběhu navyšoval, v jednu chvíli byl i dvacetibodový, nakonec v Kolíně vyhrál přesvědčivým rozdílem a potvrdil první místo v tabulce NBL. Kolín klesl na čtvrtou příčku.

„Chtěli jsme se postarat o překvapení, a to nestalo. Nelze říct, že bychom nebojovali, ale myslím, že Nymburk nás přehrál postupem času z vymezeného území, kde ukázal svoji sílu,“ uvedl trenér Kolína Miroslav Sodoma.

„Byl to pro nás dobrý zápas. Mohli jsme si vyzkoušet nové věci. Můj kredit patří domácímu trenérovi a celému týmu Kolína. Jen ať takto pokračují,“ řekl trenér Nymburka Oren Amiel.

Body: Číž 21, Wallace 16, Novotný 15, Machač 9, Petráš 8, Skinner 4, Jelínek 4, Dlugoš 3 – Benda 14, Kříž 14, Palyza 12, Dalton 11, Prewitt 11, Zimmerman 10, Hruban 8, Obasohan 7, Rylich 5, Kovář 4. Rozhodčí: Kučírek, Nejezchleb, Dombrovský. Střelba 2 body: 30/14:52/33. Trojky: 36/14:26/7. TH: 11/10:15/9. Doskoky: 34:45. Chyby: 14:10. Průběh: 23:23, 40:47, 63:76. Hráč utkání: Martin Kříž (Nymburk).

Trenér Josef Csaplár
Barák, Csaplár i Nádvorník českému nároďáku v kvalifikaci věří. Co ostatní?