Nymburk – Opava 84:77

Domácí košíkáři prožili nejhorší první čtvrtinu za posledních deset let. Po ní prohrávali o sedmnáct bodů, na to nejsou zvyklí. V poločase to bylo dokonce ještě o dva víc. Druhý poločas byl zcela odlišný. Nymburk zlepšil všechny herní činnosti a rychle mazal manko. Převzal otěže utkání a Opavu přehrál.
Podobně jako minulý týden ve finále Českého poháru.

„Zápas začal trošku na vlně zklamání a rozčarování z minulého zápasu, nepřistoupili jsme k tomu úplně soustředěně a nechali Opavu hrát to, co umí. Byli jsme všude o krok pozdě," načal hodnocení ne příliš povedeného, ale přesto vítězného utkání nymburský basketbalista Vojtěch Hruban.

Navíc se hostující družině hodně dařilo. „Opava hrála slušně a trefovala své střely. Bylo těžké se rozběhnout z takového úvodu, ale zmátořili jsme se a trošku nás seřval trenér. Začali jsme stahovat a hrát naši hru. Nakonec jsme zápas zvládli, je to trošku takový varovný prst," uvědomuje si Vojtěch Hruban.

Nymburk nakonec zápas zvládl a to hlavně výsledkově. A to může být pro mužstvo do zbytku náročné sezony cenné. „Tabulkově to tak cenné vítězství asi není, spíše pro takový náš pocit a charakter, než že by to bylo důležité vítězství do tabulky. V tuhle chvíli musíme vyhrát do konce ligy ještě hodně zápasů, takže každé vítězství se počítá," dodal Hruban.

Nejvíce bodů: Allen 21, Meier 17, Welsch 15 – Klečka 17, Bujnoch 16, Blažek a Gniadek po 12.