Soupeř přijel do Nymburka pouze s pěti hráčkami a bylo více než jasné, že toto utkání nemůže skončit jinak než vítězstvím domácích barev. Největším nebezpečím pro vyrovnaný průběh utkání by bylo podcenění soupeře. K tomu ale nedošlo, i když v některých momentech bylo vidět, že nymburské hráčky byly trochu méně koncentrované. Některé akce nedotáhly, nebránily tolik agresivně, ale takových úseků nebylo mnoho a nijak výrazně neovlivnily průběh ani konečný bodový účet.

Jak bylo uvedeno v úvodu, bylo to v mnoha ohledech rekordní utkání. Předně Nymburk poprvé nastřílel soupeři více než sto bodů a to je v letošních tabulkách celé ŽBL zatím sedmý nejproduktivnější útok. Stovkou to zavánělo už ve Strakonicích, tam ale dva body nymburskému družstvu chyběly.
Týmový rating se vyšplhal až na hodnotu 145 bodů, což je číslo, které se v letošních tabulkách dostalo až na dělené třetí a čtvrté místo. Také domácí hráčky zaznamenaly 31 asistencí, což je vůbec nejlepší výkon letošní sezony. V týmovosti hry jsou nymburská děvčata letos velice dobrá. Patří jim totiž v letošních statistikách také třetí, čtvrté i páté místo.

Body: Huňková 23, Šikšniute 16, Hamplová a Chomenčuk 12, Kuster 10, Bartáková a Hlaváčová 6, Rybová 5, Taylor 4, Mocová 3, Bortelová a Šípová 2 – Minarovičová 24, Gobeljič 12.

Tomáš Laš