Nymburský tým zná také své soupeře v Lize mistrů. A jsou to vskutku zvučná jména. Zástupce české ligy poměří síly s italským Avellinem, tureckým Besiktasem Istanbul, polskou Zielenou Gorou, belgickým Oostende nebo řeckým Arisem Soluň. Diváci se mají rozhodně na co těšit. Další dva celky ve skupině D vzejdou z dodatečné kvalifikace, pak bude skupina kompletní.

„Za uplynulé sezony jsme se naučili, že nemá cenu po losu hodnotit, jestli je to těžká či lehká skupina jednak proto, že většina týmů ještě nemá doladěné soupisky a také proto, že basketbal je živá hra, která může přinášet během sezony mnohá překvapení. Když se ale podíváme na složení týmů, tak nás nečeká nic jednoduchého. Ovšem mějme na paměti, že jsme mnohdy bojovali s kvalitnějšími soupeři a povedlo se nám se s nimi vypořádat úspěšně,“ řekl bezprostředně po losu Ondřej Šimeček, který ve švýcarském Mies zastupoval nymburský klub.

Ilustrační foto.
Nymburk hlásí další posilu. Tou je Američan Ray

Také hráči si uvědomují sílu svých protivníků. Ale zároveň jejich atraktivnost. „Na první pohled jsou to docela silní soupeři. Pochopitelně neznáme soupisky, ale soupeři jsou z basketbalových zemí,“ přidal poznatek Tomáš Vyoral, pro kterého to bude první sezona v takhle kvalitní soutěži.

I Petr Benda považuje skupinu za spíše silnější. „Je tam hned pět soupeřů z popředí svých domácích lig. Žádný z týmů nemá předem zaručený postup do dalších bojů, ale na druhou stranu není ani předem vyloučený,“ naznačil nejzkušenější nymburský hráč možnosti.

TOMÁŠ VYORAL (vlevo) při utkání proti USK Praha.
Vyoral mění dres. Z Děčína se vrací do Nymburka