Polský tým sice na domácí nejvyšší scéně nepůsobí dlouho, ale od roku 2010, kdy postoupil do nejvyšší soutěže, si připsal jednu semifinálovou účast (2012), stal se mistrem  (2013) a vicemistrem (2014).

Zajímavou posilou týmu je Australan Daniel Johnson, který dva roky působil v Melbourne a čtyři v Adelaide. V roce 2014 se dostal do nejlepší pětky australské ligy, o rok dříve byl nejlepším na doskoku a v roce 2012 získal ocenění jako Hráč s největším zlepšením.

Do soupisky Zielene Gory se také po roce vrátil Quinton Hosley, hráč se zkušenostmi z týmů jako Galatasaray Istanbul, Joventut Badalona, Dinamo Sassari nebo Virtus Roma. Nově bude v týmu působit Američan Chevon Troutman, který je mistrem Francie a Německa.

Nymburk odehrál s polským týmem už tři přípravné zápasy. Dva z nich těsně vyhrál a jeden vysoko prohrál. Nymburk se může v nadcházející sezoně s tímto týmem utkat ještě nejméně čtyřikrát. Jedno utkání, a to přípravné, je naplánované na 19. září. Další může přijít jen o několik dní později. Pokud totiž oba týmy postoupí do druhého kola kvalifikace o Euroligu (Nymburk přes Jeruzalém, Zielena Gora přes UNICS Kazaň) svede je los ke vzájemnému duelu. Pokud oba týmy nepostoupí do Euroligy, mohou se stát soupeři také v základní skupině Eurocupu.

Tomáš Laš