Utkání v Mariupolu s definitivní platností rozhodlo, že při premiérové účasti ve VTB lize obsadí nymburští basketbalisté sedmé místo.

Kdybychom z utkání vypustili úsek mezi 22. a 28. minutou, mohli nymburští basketbalisté směle pomýšlet na vítězství v tomto zápase. Jenže na kdyby se nehraje v žádném sportu, a tak musí český mistr přiznat, že několik ukvapených střel, dvě ztráty a dva nebo tři střelecké pokusy, které skončily na obroučce, jej obraly o důležité dva body v tabulce.

„Je škoda, že jsme utkání nevyhráli a připravili se o páté místo,“ smutnil po prohraném utkání nymburský hráč Lukáš Palyza. „Utkání poznamenala absence Petra Bendy, který drží mančaft jako jeden z lídrů. Chyběl také Drew Naymick a pod košem jsme byli pozadu, i když Šutys (Nečas), Lamayne Wilson i Sokol (Sokolovský) dělali, co mohli,“ chválil spoluhráče Palyza. „Rvát se s hráči jako Rančík nebo Hunter, kteří mají přes sto kilo, není žádná sranda,“ uvědomuje si nymburšký hráč.

Domácí po celý zápas táhl Crispin, autor dvaadvaceti bodů a tím pádem nejlepší střelec utkání. „Soupeře podržel Crispin, který nejen že nastřílel hodně bodů, ale dal koš, když potřebovali,“ pokýval hlavou Palyza.

Nepřítomnost Naymicka a Benda, dvou klíčových opor Nymburka, byla na hře českého mistra znát. „Do Mariupolu jsme přijeli s kratší soupiskou bez Drewa a Bendy a pokoušeli jsme se o výsledek ještě poprat. I když se to v některých momentech tolik nedařilo, bylo vidět, že kluci opravdu chtějí vyhrát,“ uvedl po utkání Oren Amiel, asistent nymburského trenéra. „Několikrát dokázali stáhnout dvouciferný rozdíl,“ hledal pozitiva Amiel.

Ten se už nyní dívá vpřed a vyhlíží další důležité zápasy. „Teď nás čeká poslední zápas ve VTB lize a pak jeden z vrcholů letošní sezony – čtvrtfinále Eurocupu proti Petrohradu,“ těší se na boje nymburský asistent.

TOMÁŠ LAŠ