Opavští neporazili úřadujícího jedenáctinásobného šampiona od roku 2003 a ani tento duel nezačali dobře. Od začátku působili ustrašeně a brzy prohrávali dvouciferným rozdílem. Ve druhé čtvrtině se trochu uklidnili a podařilo se jim alespoň zastavit propad.

Po přestávce favorizovaní Středočeši na chvíli zabrali a posunuli rozdíl ke dvaceti bodům, hosté v některých chvílích působili bezradně.

„Zápas jsme kontrolovali od začátku do konce. Samozřejmě jsme ale měli hrát až do konce a vyhrát větším rozdílem. Opava až do konce hrála, na rozdíl od nás. Měli jsme v zápase velké výkyvy. Nedali jsme jedenáct trestných hodů. Neskórovali jsme z vymezeného území a za dva body, kde jsme měli jenom čtyřicetiprocentní úspěšnost střelby. To nestačí. Po košem jsme měli mnohem lépe využívat naší převahy. V obraně jsme byli lepší v prvním poločase. V tom druhém jsme špatně komunikovali a nechávali soupeři volné střely. Dobře pro nás, že některé nedali," řekl po utkání kouč vítězů Kestutis Kemzura.

„Můžeme hrát o hodně lépe, ale moc se nám nedařilo. V poslední čtvrtině jsme se zlepšili. Prvních třicet minut jsme se zbytečně báli, ale došlo nám to pozdě. Nymburští dobře brání a přehráli nás na doskoku, tam se musíme zlepšit," řekl kapitán Opavy a bývalý dlouholetý hráč Nymburka Ladislav Sokolovský.

„Pochopili jsme, že Nymburk je hratelný soupeř, když budeme hrát naplno celé utkání," okomentoval utkání v Nymburce opavský trenér Petr Czudek.

(mal, čtk)