„Jsem velice rád, že spolupráce mezi mnou a Nymburkem bude pokračovat i v nadcházejících dvou sezonách, protože jsem si klub, spoluhráče, fanoušky i město oblíbil. Těším se, že budu moci klubu i nadále pomáhat v naplnění jeho ambiciózních cílů," uvedl Jiří Welsch k prodloužení smlouvy.

Čtyřiatřicetiletý Welsch patřil v uplynulé sezoně do užší rotace a byl tak mezi nejvytěžovanějšími hráči týmu trenéra Kestutise Kemzury.

„Jsem rád, že tak zkušený hráč zůstává v týmu. Vždycky si užívám, když mohu koučovat takový typ basketbalisty, jako je Jiří. Potřebujeme v Nymburce kvalitní a na evropské scéně konkurenceschopné české hráče a Jiří patří stále mezi to nejlepší, co v tomto ohledu můžeme mít," komentoval litevský trenér Nymburka Welschův podpis nového kontraktu.

Jiří Welsch je hrající legenda českého basketbalu. Po Jiřím Zídkovi je to druhý hráč z České republiky, který se prosadil do NBA. V nejlepší lize světa odehrál včetně play off přes 250 zápasů. Po návratu do Evropy hrál čtyři sezony ve Španělsku za euroligovou Málagu. Po dvou sezonách v Estudiantes Madrid a belgickém Charleroi oblékl dres Nymburka.

Tomáš Laš