NYMBURK – OSTRAVA  112:78

Trojky byly ale také příčinou toho, proč Nymburk zlomil odpor Ostravy až ve třetí části. V prvním poločase jich hosté dali devět. Domácí tým se z perimetru rozpálil až po přestávce a dohromady s výrazně vyšším tlakem na míč v obraně tím pomohl zlomit houževnatý odpor soupeře.

„Jak už jsem věděl předem, tenhle zápas byl nejtěžší z hlediska koncentrace. Vedli jsme 2:0, předchozí dva zápasy jsme vyhráli velkým rozdílem, hráli jsme doma, takže to svádělo to k pocitu, že práce je hotová," uvedl po zápase nymburský kormidelník Kestutis Kemzura. Pak se pustil do rozboru utkání. „V útoku jsme se dokázali prosazovat, ale nemohli jsme dlouho zastavit Ostravu v obraně. Střílela dobře za tři body a především Willman a Ruach odehráli skvělý zápas, když nám dohromady nastříleli čtyřicet devět bodů. Potřebovali jsme zahrát jednu dobrou čtvrtinu. V té třetí jsme hráli obranu konečně tak, jak jsme potřebovali, hned jsme šli do vedení a rozhodli zápas. Byla to pro nás dobrá lekce, že nemůžeme nic vypustit a musíme hrát všechny tři zápasy bez nároku na relax," uvědomil si po zápase kouč Nymburka.

V první půli se hosté ještě drželi, po přestávce už neměli šanci. „Trefili jsme v prvním poločase několik těžkých trojek a to nás drželo ve hře. Do druhého poločasu Nymburk ještě přitvrdil obranu, chytil se Page a soupeř potvrdil svou třídu," řekl k poslednímu zápasu série Dušan Medvecký, trenér poražených.

Ostrava měla velké problémy se složením sestavy. „My jsme přijeli v šesti hráčích, které doplnil jeden dorostenec a dva dvacetiletí. Pelikán je nemocný a do toho se nám tu zranil Zbranek. V zúžené rotaci nám došly síly a neměli jsme s nimi šanci držet krok čtyřicet  minut," přiznal ostravský lodivod.