Nymburk do Novgorodu přijel bez Welsche, navíc měl problematické cestování kvůli zpožděným letadlům. Hráči se tak příliš nevyspali a přišli o předzápasový trénink.

Přesto Nymburk začal velmi dobře a držel s favoritem krok. Dokonce vyhrál první čtvrtinu, Welsche dobře zastoupil americký rozehrávač Derek Raivio. Za stavu 23:19 pro Nymburk však soupeř přitvrdil v obraně a osmi body za sebou převzal vedení.

Trojkou udržel Nymburk ve hře Darius Washington, ale poranil si při ní kotník, kvůli kterému chyběl celý prosinec, a musel na chvíli vystřídat. Domácí toho využili a těsně před poločasem odskočili na rozdíl osmi bodů.

Novgorodu navíc vyšel vstup do druhé půle. Nymburku se nedařilo bránit silného amerického pivota se zkušenostmi z NBA Treye Thompkinse. Domácí odskočili na dvouciferný rozdíl a zdálo se, že je rozhodnuto.

Nymburk ale zabojoval, postupně ztrátu smazával a čtyři minuty před koncem se mu povedlo po trojce Stutze snížit na pouhé dva body. Novgorod ale držel běloruský pivot Parachovskij, hostům se navíc přestala dařit střelba a domácí s přehledem dovedli zápas k výhře. Hostům nepomohla ani převaha na útočném doskoku, kde posbírali 15 míčů oproti třem domácím, ani 24 bodů Chestera Simmonse.