Domácí tým nevzdoroval moc dlouho. Držel se necelých dvanáct minut. Přišla nymburská smršť a pak už se jen dohrával bez většího náboje druhý poločas.

„Kontrolovali jsme hru od prvních minut a vždy říkám, že pokud střílíte s dobrou úspěšností, máte větší šanci vyhrát. A my jsme stříleli dobře, rozdělili jsme minutáž,“ hodnotil utkání Oren Amiel, trenér ČEZ Basketball Nymburk. „Přijeli jsme s respektem, soupeře jsme dobře znali, připravili se a dosáhli svého. Přeji trenéru Repešovi a jeho týmu hodně zdaru a možná se naše cesty ještě zkříží v letošním ročníku,“ řekl na pozápasové tiskovce nymburský kouč.

Ilustrační foto
To je jízda. Hokejisté vyhráli popáté, pokořili Klatovy

„Nezačali jsme úplně tak, jak jsem si přál. Nechtěli jsme rychlé protiútoky soupeře, ani druhé šance na střelu po útočném doskoku. Později jsme se snažili rychlostně přizpůsobit a dali Stevanoviče na pozici 5. Do té doby jsme neměli žádný protiútok. Nejsem šťastný z toho, jak jsme v útoku řešili obranu Nymburka, která nás přebírala. Pracovali jsme na tom tři dny, ale práce hráčů bez míče nebyla dobrá. V momentě, kdy Nymburk přebíral, bylo horší dostat míč do dolního postavení. Můžeme růst, jen když se jednotlivě posuneme výš,“ vyprávěl domácí kormidelník Dino Repeša. 

Poděbradské závodnice Míša Pospíšilová (vlevo), Anička Vaněrková a Tereza Pospíšilová (dole) bojovaly na jihu Čech.
První start v kategorii byl pro Pospíšilovou sladký