S Nymburkem Benda prodloužil hráčskou smlouvu o další dvě sezony. Petr Benda patří mezi základní stavební kameny nymburského kádru, v letošní sezoně odehrál převážnou porci všech nymburských zápasů a v průměru dvacet šest minut na zápas nastřílel deset bodů a doskočil pět míčů. V dresu Nymburka tak bude působit minimálně do roku 2014.

„Jsme rádi, že Petr prodloužil smlouvu o další dvě sezony, patří mezi naše klíčové hráče. Petr je hráč skvělý na obou stranách hřiště a navíc neuvěřitelný svým přístupem a perfektní povahou. Je to hráč, kterého by chtěl mít každý trenér ve svém týmu," řekl o Petru Bendovi nymburský kouč Ronen Ginzburg.

Další změnou v kádru je odchod Michala Křemena. Nymburský klub se rozhodl neuplatnit opci a Křemen tak v bíločerveném dresu Nymburka po pěti sezonách končí. „Michal Křemen se významně podílel na úspěších našeho klubu, za což mu patří náš obrovský dík. Přejeme mu mnoho štěstí v jeho další kariéře,"  okomentoval Křemenův odchod ředitel klubu Rudolf Šimeček.

Nymburk se taktéž rozhodl neuplatnit opci u Martina Miklóšika, který do kádru Nymburka přišel loňské léto, převážnou část sezony ovšem odehrál v kádru Opavy.

Aktuální soupiska tedy čítá devět hráčů. Úplnými nováčky jsou Miljan Pavković (z Radnički Kragujevac) , Pavel Houška (BK Děčín) a Tomáš Pomikálek (BK Děčín). Z loňského úspěšného kádru pokračují Petr Benda, Radek Nečas, Lukáš Palyza, Adrian Abrams, Tomáš Vyoral a Martin Kříž. Z týmu odchází Pavel Pumprla, Eugene Lawrence, Michal Křemen, Tre Simmons (Rudá křída Samara), Martin Miklóšik, Lamayn Wilson, Mike Lenzly. V jednání je prodloužení smlouvy s Ladislavem Sokolovským a Drew Naymickem. Pochopitelně se dá ještě předpokládat příchod dalších nových hráčů.

Tomáš Laš