„Na úvod zápasu jsme hráli ´na pohodu´ bez velkého kontaktu a se spoustou ztracených míčů v útoku. O poločasové přestávce jsme si řekli, že budeme hrát zodpovědně, že nebudeme kupit ztráty a že chceme vyhrát druhou půlku o dvacet. To se nakonec povedlo. Dokázali jsme přitvrdit v obraně a nakonec jsme zvítězili s přehledem. Jsem rád, že každá hráčka ze dvanácti, které jsem vystřídal, dokázala přispět k úspěchu celého týmu, ať buď bodově nebo v obraně či doskoku," hodnotil první utkání nové sezony trenér nymburského družstva Daniel Kurucz.

Body: Sehnalová 11, Reisingerová 10, Řeháčková 9, Kušlitová 7, Andělová 5, Šmídková 3, Tvrdíková a Moučková 2 – Šikšniute 12, Kuster 11, Bartáková a Bortelová 9, Chomenčuk a Taylor 8, Skokanová 5, Hamplová 3, Šípová 2, Rybová 2, Huňková 1. Čtvrtiny: 14:13, 16:17, 10:21.

Druhé kolo ŽBL svede dohromady Nymburk a VŠ Praha, se kterým nymburská děvčata v přípravě oba zápasy prohrála. To však byla jiná situace. Vysokoškolačky byly kompletní, Nymburk bez všech zahraničních opor. Utkání začíná ve středu v 19 hodin ve Sportovním centru v Nymburce.

Tomáš Laš