Zápas se rozhodně nedá očekávat snadný. Týmu z jihofrancouzského kraje Landes se v domácí soutěži daří. Jeho hráčky dokázaly porazit euroligový Bourges 72:64 a 
s dalším euroligistou Villeneuve Lille prohrály o pouhý bod 59:60. Nymburk je však letos také silný a dokázal to i v prvním zápase ve Francii, který prohrál o pouhé tři body 59:62.

Soupiska soupeře je naplněna šikovnými hráčkami. „Na rozehrávce je výborně střílející Plagnard, na pozici dvě hráčka z Dominikánské republiky Guzman, která vyniká v rychlém protiútoku a umí též skvěle spolupracovat s pivoty. Zkušená lotyšská internacionálka Basko-Melnbarde na pozici tři umí výborně střílet ze střední vzdálenosti a má nebezpečný nájezd pod koš. Je také nepříjemná v obraně. Vyhlášenou obránkyni je ale především Aurelie Bonnan na čtyřce. Má ohromnou sílu a k tomu velké zkušenosti. Je tak nejen nejlépe doskakující hráčkou hostí, ale také hráčkou s největším počtem asistencí na zápas. Na pozici pět hraje buď Srbka Sliškovič, která umí hrát zády ke koši a je silná na doskoku anebo kanadská reprezentantka Aiym, hráčka 
s vynikající dynamikou a střelou ze střední vzdálenosti," vyjmenoval kouč Daniel Kurucz předpokládanou základní sestavu.

Na straně domácích hráček by neměla chybět žádná z opor. S lehkými zdravotními problémy se potýká Theairra Taylor a Lenka Šípová. „Obě jsou tvrdé hráčky a ve čtvrtek chtějí nastoupit," potvrdil trenér odhodlání svých svěřenkyň.

„Potřebujeme velmi dobře a tvrdě bránit, příliš neodstupovat od svých hráček a především skvěle doskakovat. Řekl bych, že kdo vyhraje doskoky, vyhraje celý zápas," konstatoval nymburský trenér.

(Tomáš Laš)