Nymburk měl skvělý start. Hráči praktikovali hru, kterou po nich chce trenér Oren Amiel. Hráli rychle dopředu, soupeře přehrávali protiútoky, agresivní celoplošnou obranou získávali míče už na polovině soupeře a pod košem kraloval Zach Hankins. Velmi dobře ho přihrávkami zásoboval Deishuan Booker.

Už po první čtvrtině vedl český mistr o 12 bodů a zdálo se, že má zápas plně pod kontrolou. Náskok narostl na 17 bodů, jenže přestávka výkonu Nymburka uškodila. Do druhé části nastoupil polský celek s výrazně lepší obranou a začal manko snižovat. Šest minut před koncem bylo srovnáno.

Gliwicím se dařilo vytvořit velký tlak na rozehrávače a ti si s tím neuměli správně poradit. Výsledkem bylo několik zbytečně ztracených míčů, které soupeři pomohli k obratu. Ještě dvacet vteřin před koncem měli Nymburští dvě volné trojky na srovnání, ale nepovedlo se je proměnit a výsledkem tak byla porážka.

Šlo o poslední zápas s provizorním kádrem, kdy sedm nymburských hráčů doplnila pětice sparingpartnerů. Žiga Habat a Martin Bajc se nyní vracejí domů do Slovinska, Theodor Dlugoš a Tobiáš Mikula budou dál hrát za nymburský B tým a o osudu testovaného Alena Hadzibegoviče se bude rozhodovat v nejbližších dnech.

Do sobotního utkání s Pardubicemi by se už měli zapojit reprezentanti a poprvé se tak představí kompletní nový tým.

David Šváb

Populární Amfora bavila diváky v Sadské.
FOTO: Amfora bavila diváky v Sadské, zvědavo jich bylo sedm stovek