Nymburk v souboji dvou nejlepších týmů základní části ligy utekl už v první čtvrtině na dvouciferný rozdíl a do poločasové přestávky šel s náskokem 24 bodů. Soupeře ničil zejména přesnou střelbou z dálky: během prvních 20 minut trefil šest trojek z devíti.

Po změně stran už si trenér Ronen Ginzburg mohl dovolit šetřit své opory a rozložit síly rovnoměrně na celý tým. Nejlepšími střelci Nymburka byli s 15 body Rančík a Hruban, za Ostravu dal ještě o bod více Stehlík.

„Z naší strany to byl dobrý zápas. Utkání jsme kontrolovali od začátku, byli jsme na soupeře dobře připraveni. Hráli jsme v dobrém tempu v obraně. Dokázali jsme zastavit jejich klíčové hráče, to byl největší rozdíl mezi oběma týmy. Pardubice jsou pro finále těžký soupeř a musíme se dobře připravit," řekl Ginzburg.

Druhé semifinále nabídlo ofenzivní hody, když od začátku dominovaly útoky nad obranami. V první půli zářil zejména Američan Muirhead, který táhl Pardubice. Prostějov však držel utkání vyrovnané až do závěrečné čtvrtiny. Nakonec prohrál 93:106.

„Bylo to divácky neskutečně atraktivní utkání. My jsme do něj vstoupili s velkou energií, ale Prostějov to dokázal odrazit a jít přes nás. Nakonec se ta naše větší rotace v utkání uplatnila, měli jsme víc hráčů, víc sil. Hodně jsme o to stáli, hodně jsme se o to rvali a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli," hodnotil pardubický kouč Jan Slowiak.

Prostějovu tak utekl pátý postup do finále za posledních devět let a v pátek od 15:30 se utká s Ostravou o třetí místo. Finále mezi Pardubicemi a Nymburkem začne v liberecké Tipsport Areně od 18:30 hodin.

čtk