Pro Nymburk a Kolín to bude třicátý šestý vzájemný zápas, z nichž 35 vyhrál třináctinásobný mistr. V nejvyšší soutěži odehrál Nymburk s Kolínem 32 zápasů, přesně polovina se hrála v Nymburce. Celkové skóre je vysoce aktivní pro Nymburk 3381:2381, tedy rozdíl ve skóre se zastavil přesně na tisíci bodech a průměrný počet bodů nastřílených Nymburkem těsně atakuje stovku. Nymburští hráči totiž celkem sedmnáctkrát dosáhli sta a více bodů.

Jediným kolínským vítězstvím je utkání semifinále play off v zatím nejúspěšnější sezoně Kolína 2011/12. V prodloužení domácí Kolín porazil Nymburk 90:88 (prodloužení 6:4). Trenér Predrag Benáček připravil na favorita zajímavou taktiku a hodně odstupoval od hráčů na perimetru, kteří bojovali s úspěšností střelby za tři body. Kromě obou trenérů pamatuje tento zápas i několik hráčů. Na straně Nymburka to je Petr Benda, Eugene Lawrence a Pavel Pumprla. Na straně Kolína to je David Machač a Štefan Ličartovský.

V nymburském kádru jsou všichni hráči zdraví a bez omezení trénují. Po dobře odehraném utkání v Jindřichově Hradci panuje v týmu dobrá nálada.

"Kolín připravil pro letošní sezonu silnou sestavu, nepřekvapilo by mě, kdyby se na konci sezony umístil mezi prvními čtyřmi týmy. Proto potřebujeme být na zápas dobře připraveni. V utkání minulého kola však naši hráči ukázali, že nehodlají podcenit žádné utkání," řekl kouč Nymburka Ronen Ginzburg.

"V sestavě Kolína je plno výborných hráčů z minulého roku jako například Bojan Bakič, David Machač, Lee Skinner nebo Jimmie Hunt. A ty doplnili z Ostravy Adam Číž a Garret Kerr. Respekt budí také téměř dvoumetrový rozehrávač Bojan Malešević. Podle mě je tým Kolína silnější než v minulé sezoně," přidal nymburský trenér.

Utkání začíná v úterý 18:30 hodin ve Sportovním centru Nymburk. O poločase proběhne divácká soutěž o drobné ceny od klubu a v přestávce mezi třetí a čtvrtou čtvrtinou se bude soutěžit o 5000,- Kč ve střelbě na koš z půlky. Zápas oživí vystoupení nymburských cheerleaders z taneční skupiny EASY DANCE 2000.

Tomáš Laš