„Jestli někdo miluje basketbal, ať se chodí dívat na utkání USK Praha, když hraje s Nymburkem. Je to třetí utkání, které jsme s nimi hráli a které se rozhodlo v koncovce, nebo prodloužení. Budu to říkat stále, i když si někdo myslí, že jsem bláznivý, takové utkání je jedině dobře pro český basketbal. To je celé,“ uvedl po utkání trenér Nymburka Oren Amiel. „Musíme vrátit hráče po návratu z reprezentace co nejdřív do systému, v úterý nás čeká Champions league. Jsem šťastný, jak hráči hráli,“ potěšilo nymburského kouče.

„Na to, že Nymburk netrénoval pohromadě deset dní, předvedl docela dobrý basketbal,“ chválil protivníka domácí kormidelník Dino Repeša. „To, jak jsme začali, nebyla naše hra. S ní jsem byl spokojenější až začátkem druhého poločasu. Pokud ale takhle začnete, dáte soupeři jakým je Nymburk hned na začátku sebedůvěru, je složité je pak zastavit. Podařilo se nám vrátit zpět do utkání i přesto, že jsme ztráceli už patnáct bodů. Pak rozhodly maličkosti. Nedali jsme nějaké dvojtakty, útočný doskok. Malé detaily, které ukázaly, že jsme ještě daleko k tomu, abychom vyhrávali takováto velká utkání,“ přidal své postřehy kouč USK Praha.

„Je velmi důležité, že se v české lize našel tým, který nás nutí hrát naplno a hraje s námi vyrovnanou partii. Připravuje nás to dobře na Ligu mistrů,“ řekl Hayden Dalton, hráč Nymburka. „USK hraje proti nám opravdu dobře a jsem rád, že jsme dokázali vyhrát. A to i přesto, že tentokrát hráli koncovku jiní hráči, než v pohárovém finále. Tentokrát trenér věřil nám mladším. Zvládli jsme to tehdy i teď, což ukazuje, jak vyrovnaný tým máme. Navíc jsme to zvládli i bez Vojty Hrubana a Jardy Bohačíka, kteří dostali volno. Já se cítil velmi dobře, padalo mi to a jsem rád, když mohu týmu takto pomoc. Vítězná série je hezká, ale tolik se o ní nestaráme. My totiž chceme vyhrát každý zápas,“ dodal Dalton.

David Šváb

Ilustrační foto
Infarktová reklama na basketbal! V prodloužení opět šťastnější Nymburk