Kolemjdoucím bylo jasné, že oba pánové mají svou pravdu. Řvou po sobě, protože unáhlené zpřísnění režimu bez přechodného období provází chaos. Kdo za to může? „To už je na odvolání ministra zdravotnictví,“ glosovali svědci hlučný incident před hypermarketem.

Hygienička, která neumí mluvit, neodstoupí

Také ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) kritizoval chaotické zpřísnění režimu, ale výzvu k odvolání ministra zdravotnictví nepodpořil. ČSSD prý musí respektovat, že personální otázky jsou čistě záležitostí koaličního partnera ANO. Samozřejmě, že ČSSD nemá co mluvit do personálních otázek. Právě proto se ministr zahraničí ČSSD nejmenuje Poche, ale Petříček, a ministr kultury ČSSD není Šmarda, ale Zaorálek.

Na situaci v Moravskoslezském kraji zareagovala kromě zpravodajských kanálů také Nova cinema. Na 19. 7. aktuálně zařadila film Nákaza. Smrtící virus přenosný vzduchem se lavinovitě šíří po celém světě. Epidemie se vymyká kontrole. Chybí informace, panika se šíří rychleji než virus. Všechno kolabuje, peníze jsou bezcenné, dochází k rabování obchodů. Zatímco vědci makají na vakcíně, obyčejní lidé se snaží přežít ve společnosti, která se zhroutila. Super sci-fi.

Kdo to kazí Babišovi