Denně prý tak deset, v podstatě se nezastaví. Hodně ptáčat a mláďat savců. V poslední době zachraňovali dvě liščata. „První bylo opuštěné a mělo zraněné obě přední nožičky. To druhé přivezl zpěvák Sámer Issa. Myslivci někde norovali lišky a chtěli je pak utratit. Zrovna jel kolem a jedno lišče si vzal k sobě. Starat se 
o lišče ale vyžaduje hodně času. Přivezl nám ho do stanice," popsal příběh liščete šéf stanice Luboš Vaněk.

Jinak ale ke zraněným zvířatům jezdí většinou sami. „V mladoboleslavské automobilce se poranil racek chechtavý. On zřejmě ráno v mlze nebo večer, kdy špatně vidí, narazil do elektrického vedení. Má zraněné křídlo," řekl Vaněk.

Ten radí, jak se zachovat, když objevíme nějaké zraněné nebo vystrašené zvíře. „Je jaro a těch případů je tedy pochopitelně hodně. Pokud někdo najde zraněné mládě savců, hlavně ať na něj nesahá. Například srnče je zmatené. Lepší hned zavolat na 603 864 822," vysvětlil ochránce zvířat.

V případě ptáků je to jednodušší. Kosáci vylétávají z hnízda 
a ještě neumí pořádně létat. Podle Vaňka je možné ho vzít a dát na keř. „Letošní rok je výjimečný na sovy, hlavně kalouse ušatého. Vyskytují se hodně ve městech, v Poděbradech víme o pěti místech, v Nymburce třeba naproti gymnáziu. Lidé hodně volají, že nemohou spát, že se ozývají hlasitým pískáním. To se dožadují potravy. Ať to vydrží, trvá to tak čtrnáct dní, pak se naučí lovit sami," vyzývá Vaněk.