Osobně se při této příležitosti na gymnázium vrátili zpěvačka Jitka Zelenková, historička Jana Hrabětová a novinářka Petra Procházková i dirigent a skladatel Mario Klemens, lékař a bývalý předseda Českého olympijského výboru Milan Jirásek, bývalý zpravodaj ČT v USA Roman Bradáč. Vtipně i dojemně vzpomněli na své pedagogy, kteří byli na akci přítomní, i na spolužáky, kteří už se nemohli příjemného setkání zúčastnit a těm věnovali tichou vzpomínku.

V životě výrazně uspělo mnohem více osobností, které získaly vzdělání právě na poděbradském gymnáziu. Například zakladatelka značky Ryor, módní návrhářka, sportovci, lékaři, vynálezce nebo mezinárodní mistr České republiky v rallye. Představeni jsou v knize, která vznikla spolu s deskou osobností a zájemci ji mohou na požádání prolistovat.

Za celým nápadem stojí profesorka Jaroslava Dunovská, která se před dvěma lety inspirovala při návštěvě kolínského gymnázia, a zašla v provedení myšlenky spolu s kolegy ještě dál. „Druhým důvodem je také využití prázdného portálu v této krásné hale naproti pamětní desce s věnováním budovy od královského města mládeži,“ doplnil s nadsázkou spolutvůrce nové desky Zdeněk Matějů, který po boku Jaroslavy Dunovské odpolední akcí provázel.

O tématické hudební vstupy se postaral pěvecký sbor a orchestr Gymnázia Jiřího z Poděbrad. Doslova setkání generací pokračovalo prohlídkou budovy školy a výstavou plakátů, dobových tiskovin a almanachů.

Ilustrační foto
Polabské hůry budou nově chráněným územím
U Gymnázia Bohumila Hrabala roste od pondělí 22. října Lípa republiky.
Týden oslav zahájili zasazením Lípy republiky