Pitná voda teče pouze v Drahelicích a na sídlištích. Ostatní lokality města museli pracovníci Vodovodů a kanalizací Nymburk odpojit od dodávky kvůli havárii výtlaku na čerpací stanici v Babíně. Podle odhadů by měly práce na opravě skončit do 18. hodiny. "Jelikož se jedná o opravu významnějšího rázu, není doba dokončení jistá. Budeme se snažit zásobit vodou hlavně nemocnici, ale problém je s tím, že voda zamrzá," uvedl výrobní náměstek Josef Borecký.

havárii se zatím nepodařilo odstranit, zatím není jasné, kdy voda v Nymburce poteče.

Pracovníci VaKu intenzivně pracují na odstranění havárie. Podle informací radního Zdeňka Vocáska je na místě deset metrů dlouhý a čtyři metry hluboký výkop, který se plní vodou a pískem. "Musel být povolán bagr, který tekuté písky odstraní, aby se pracovníci mohli dostat k problému. Zatím není jasné, kdy se podaří havárii odstranit. Vodovody a kanalizace zásobují vodou v první řadě nemocnici a město Nymburk," uvedl Zdeněk Vocásek s tím, že v případě nouze se dá sáhnout i do státních rezerv. Situaci zhoršuje mráz, takže cisterny s náhradní vodou zamrzají.

Poslední informace od Vodovodů a kanalizací: odstávka pitné vody by měla podle pracovníků VaKu skončit 20. ledna ve 24 hodin.

Havárii vody se podařilo pracovníkům Vodovodů a kanalizací Nymburk v ranních hodinách konečně zvládnout za pomoci speciálního sacího bagru z Litoměřic. Radnice svolala k proběhlé krizové situaci tiskovou konferenci. Připravujeme z ní aktuální informace o průběhu celé akce.