Začal rok 2016, jaký ale byl ten loňský?

Celkový počet výstavních termínů se stabilizoval na šestnácti a výstavní rok kopíruje i ten kalendářní, což znamená, že krom srpna je na našem výstavišti akce každý měsíc. V září, říjnu a listopadu jsou akce dvě. Novinkou loňské sezony byla dubnová výstava cestovního ruchu Regiony s podtitulem Na kole a na vodě, která byla velmi úspěšná. V letošním roce bude věnována výročí narození českého panovníka Karla IV.

Kolik návštěvníků prošlo vloni branami Výstaviště?

Výstaviště každoročně navštíví okolo 250 tisíc návštěvníků a této hranice se podařilo dosáhnout i vloni.

Jaká výstava byla nejúspěšnější?

Největší návštěvnický ohlas zaznamenala vloni jarní etapa výstavy Zemědělec - Jezdecký festival. Z pohledu mezinárodní účasti byla nejúspěšnější výstavou Natura Viva, která byla rozšířena o přehlídku trofejí evropské zvěře. Nejatraktivnější pro dětské publikum byla tradičně výstava Exotika.

Je tu ale další rok, nabídnete nějaké novinky?

Novinkou v kalendáři akcí pro rok 2016 je výstava Dveře, okna, schody, která je specializovanou akcí doprovázející výstavu dřevoobráběcích strojů Ligna Bohemia a výstavu stavebních technologií Stavitel, která se koná od 18. do 20. února. V zářijovém termínu otevíráme novou kontraktačně-prodejní výstavu Sklo, keramika a porcelán zaměřenou na prezentaci českých sklářských výrobků. Po roční přestávce se opět uskuteční Národní holštýnský šampionát, který je zaměřen pro chovatele mléčného skotu, a Charolais show na skot masný. Obě akce se konají souběžně s tradiční výstavou Zemědělec a Náš chov 6. až 9. října.

Na jakou výstavu se těšíte vy sám?

Osobně se nejvíce těším na Večerní koňskou galashow, kterou jsme díky velkému zájmu návštěvníků rozšířili na dva termíny. Velmi zajímavý bude i jarní Zemědělec s Jezdeckým festivalem, listopadová celostátní výstava králíků, holubů a drůbeže a samozřejmě výstava Exotika.

Doznají letos změn prostory Výstaviště?

Kvůli ekonomickému zatížení s výkupem pozemků a výstavbou nové výstavní haly nás čekají letos spíše drobnější investice do modernizace stávajícího areálu. V horizontu pět let se však chystáme otevřít nový multifunkční vstupní objekt z Masarykovy ulice, kde by měly vzniknout nové komerční prostory a vstup pro návštěvníky.

Čtěte také: Ráj chovatelů: Výstaviště v Lysé patřilo králíkům, holubům i kočkám