Zásadní a aktuální úpravy v nymburské nemocnici se týkají především gynekologicko – porodního oddělení. Hlavním prvkem úprav je výměna starého výtahu za nový.

Zcela nový výtah v pavilonu A nymburské nemocnice, odpovídající nejnovějším nárokům na bezpečnost a funkčnost, nahradí v průběhu prázdnin ten stávající, který již má svá nejlepší léta za sebou. V souvislosti s rekonstrukcí se však podle vedení nemocnice pacientky nemusí obávat omezení provozu gynekologicko-porodnického oddělení, kde je s ohledem na zdravotní stav pacientek funkční výtah nezbytností.

„Po dobu výstavby nového výtahu bude oddělení umístěno do čerstvě rekonstruovaných prostor v pavilonech B a C. Na pacientky zde čeká moderní, krásné a doposud nevyužívané prostředí, takže v žádném případě po přestěhování nepocítí jakýkoliv diskomfort, naopak. Se stěhováním všeho potřebného začneme 23. července, od 26. bude prozatímní gynekologicko-porodnické oddělení plně funkční, " říká Alena Havelková, jednatelka Nemocnice Nymburk.

Investorem nového výtahu je Město Nymburk, vlastník nemocnice. To také vyhlásilo na zakázku výběrové řízení. Vítězná firma uspěla s cenou 1,4 milionu korun. „Velice si vážím příjemné a kolegiální atmosféry, která nyní panuje mezi městem Nymburk a nemocnicí. Díky tomuto vzájemného vztahu se daří vytvářet společné projekty, jejichž prioritou je naplňování potřeb a přání našich obyvatel, v tomto případě pacientů a personálu této nemocnice. Pevně věřím, že v tomto trendu budeme pokračovat i v následujících letech," uvedl starosta Nymburka Tomáš Mach.

V uvolněných, pro gynekologicko-porodnické oddělení domácích prostorech se nebude zahálet. Čas do posledního srpna, kdy by se pacientky měly do pavilonu A začít vracet, využije nemocnice rovněž k modernizaci. „Dojde k výměně obkladů na porodních sálech a v místnosti příjmu, na sálech se demontuje povrchová instalace elektrorozvodů a rozvodů vody, které budou zasekány pod omítku," uvedla Havelková.

Zároveň je naplánována úprava sprchy, která slouží zaměstnancům, opraví se komplet sociální zázemí příjmu rodiček a na řadu přijde také rekonstrukce podlahy, a to nejenom jejího povrchu, ale i rozdrolené podkladní vrstvy. Rekonstrukce v sobě zahrnuje 
i další technické úpravy, jako instalaci nových stoupaček, nebo takové, které do budoucna zjednoduší další případné zásahy do rozvodů v suterénu pavilonu.