„Vyzdvihnout bych chtěla reprezentaci ČR v hasičském sportu – disciplíny CTIF mládež. Naše družstvo dívek bude letos obhajovat prvenství z předchozí Hasičské olympiády a kvalitní zimní příprava je základem úspěchu v nadcházející sezoně," říká Monika Němečková ze SH ČMS.

Čtěte také: Jakub Novák uspěl v krajské soutěži automechaniků

Atletický tunel je pro tréninky hasičů ideální. Hasičský sport je technicky dost náročný, využívá řadu překážek, které se do běžné tělocvičny nevejdou. Některé z nich je ale možné umístit právě do atletického tunelu. Proto jsou tu tréninky pro hasiče velmi efektivní, jinou srovnatelnou možnost v podstatě nemají.

Hasiči netrénují v atletickém tunelu Sportovního centra letos prvně, využívají ho již asi pět let. Jak uvedla Monika Němečková, komunikace se zástupci Sportovního centra je výborná, vždy hasičům vyhověli nebo se našel kompromis mezi požadavky hasičů a možnostmi Sportovního centra.

Jak vidí hasiči spolupráci se Sportovním centrem do budoucna? „Spolupráci hodnotíme velmi kladně. Vstřícnost, operativní jednání v případě našich požadavků mimo nasmlouvané termíny i celkový přístup jsou na skvělé úrovni. Trochu problematická je cena, je pro spolky našeho typu poněkud vysoká a můžeme si dovolit její pokrytí pouze díky dotační podpoře. Přesto bychom rádi v budoucnu ve spolupráci pokračovali," uvádí Němečková.

Čtěte také: Kostelní Lhotu přijedou zkoušet komisaři z EU