Obec dostala čerstvou informaci z Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), že na příjezdových silnicích od Bobnic a Dvorů bude instalováno vodorovné značení a osazeny dopravní značky stop místo dosavadní pouhé přednosti v jízdě.

Na křižovatce, ležící na hlavním tahu z Nymburka na Mladou Boleslav, dochází nepochopitelně často k dopravním nehodám, přestože je na přehledném rovném úseku v polích. Jen loni tam došlo ke dvěma vážným dopravním nehodám se zraněním a k dalším téměř dvaceti karambolům, které neřešili policisté.

Čtěte také: Pro motorkáře přiletěl do Poděbrad vrtulník

Starosta Všechlap Miroslav Šnejdar proto usiluje už delší dobu o změnu dopravního značení a o osvětlení, které by riziko nehod snižovalo. „Zvlášť v zimě, kdy je brzy tma, nebo kdykoli za snížené viditelnosti by se hodilo nasvícení. Řidiči tam neskutečně riskují," stěžuje si Miroslav Šnejdar.

Starosta opakovaně jednal s městem Nymburk, dopravním inspektorátem i Ředitelstvím silnic a dálnic. Nabízel, že by obec platila spotřebu elektřiny na osvětlení, případně i výkopové práce pro položení kabelů. Bylo to ale marné.

Teď mají Všechlapy naději na řešení. „Zdá se, že po posledním jednání se to konečně pohnulo. Ke změně dopravního značení by mělo dojít v nejbližší době," těší starostu.

Tím to pro něho ale nekončí, je připraven dále usilovat o možné nasvícení křižovatky. Opět s nabídkou, že se bude obec podílet na nákladech. Ze své kasy je ochotna platit spotřebu elektřiny dvou sloupů osvětlení, které by přispěly k bezpečnému provozu.

Už je také jasné, že se tam nebude stavět příliš nákladný kruhový objezd, který byl jedním z původních návrhů řešení.

Čtěte také: Hasiči drželi minutu ticha za kolegu