Zásadní změny ve vedení nymburské radnice vyvolaly některé spekulace o tom, jak bude dál fungovat nemocnice, která je v majetku města. Proto starosta Pavel Fojtík uspořádal zásadní setkání se zaměstnanci nemocnice, aby jim společně s oběma místostarosty objasnil, jak bude spolupráce nadále vypadat.

Jednatelka nemocnice Alena Havelková nejprve poděkovala zaměstnancům za trpělivost při nepohodlí, které jim i pacientům vzniklo při letošních rekonstrukčních pracích v nemocnici. „Velmi si vážím toho, že jste to zvládli, i toho, že jsme dokázali všichni dohromady udržet výkonnost této nemocnice. Protože to nás do budoucna vždycky ovlivní a to především na finančních prostředcích, na které nemocnice dosáhne," uvedla Havelková. V letošním roce se uskutečnila rekonstrukce pavilonů B, C a D, před několika dny byly dokončeny úpravy porodnického i chirurgického oddělení a výtahu v pavilonu A. „Na příští rok máme určitou vizi, že se provede rekonstrukce oddělení E, což je bývalé dětské, kde by byla dlouhodobá ošetřovatelská péče s možností dalšího rozšíření akutní interní péče. Dále máme představu, že bychom sanovali přízemí budovy A, B, C, protože víme, v jakém technickém stavu tento prostor je," nastínila plány na příští rok jednatelka Alena Havelková.

Starosta Fojtík ubezpečil všechny zaměstnance, že kurz nastolený městem vůči nemocnici a jednatelce zůstává stejný. „Všechny rekonstrukce probíhaly za naprostého souhlasu všech jednadvaceti zastupitelů. Ti hlasovali o vydání takových částek z rozpočtu, které umožnily tuto rekonstrukci. I s tím vědomím, že další věci ve městě, jako jsou rekonstrukce ulic, které po nás občané žádají, jsou upozaděny, protože pro nás jsou stabilita a rozvoj nemocnice klíčové," upozornil Fojtík s tím, že změny politického rázu v žádném případě nemají a nebudou mít dopad na chod nemocnice.

Připomněl také, že když 
v roce 2007 město od kraje koupilo nemocnici do svého vlastnictví poté, kdy se 
v nemocnici vystřídalo několik nájemců, byla stabilita zařízení ohrožena. V roce 2010 se město rozhodlo se 
s posledním nájemcem vyrovnat. „Město přes jednatelku, ať už to byla Alice Opočenská, nebo nynější Alena Havelková, se snaží být nemocnici maximálně nápomocno a vycházet jí vstříc. Letošní částky jsou toho důkazem a je to za účasti všech zastupitelů," dodal starosta Pavel Fojtík 
s tím, že dokončení pavilonu E považuje za klíčovou věc, aby se v nemocnici rozšířilo spektrum služeb.