Členové Beatles nesmrtelní nejsou. O tom už něco za „pěnou dní" vědí John Lennon a George Harrison. Ringo Starr natáčí sólová alba a poslední (ne-li první a hudebně největší) z Brouků, sympaťák Paul McCartney, se v pondělí dožil sedmdesátky.

Občas se myšlenkama vrátím na jeho open air koncert 
v pražských Vysočanech. Jeho hippisácky pomalované klávesové nástroje a chorálová Hey Jude na závěr. 
„A co šeny," úsměvně vyzýval dámské publikum k opakovačce. Ulice před areálem se jmenovala Abbey Road, motoráček za pódiem na chvíli zastavil a cestující z okének se přidali k chorálu: Hey Jude.

Sire Jamesi Paule, vždycky jsem preferoval vašeho kolegu Johna Lennona. Fascinovaly mě jeho brejličky, háro, experimenty v hudbě i životě s Yoko Ono. Tak nějak přes něj jsem na vás neviděl. Věřte, že to doženu. Vnímám vaši lásku s fotografkou Lindou Eastmanovou. Poslouchám do omrzení vaše bigbítová poselství.

Posílám gratulace. Z redakce Deníku i z paneláku, kde přebývám. Jste jako ten soused od vedle, kterýmu se líbí podobný typ žen. Mohli bychom někdy zajít na skleničku, co říkáte? Vlastně ráno jsem v krámě zapomněl koupit točeňák. Tak v pět? Zapískám pod oknem. Hey Jude. Hey Paule.

lukas.trejbal@denik.cz