K největším investicím města v příštím roce bude nepochybně patřit dvacetimilionová rekonstrukce  a modernizace školní jídelny Základní školy Komenského v objektu Hlahol.

„Není to jen jídelna a kuchyň pro největší základní školu  v Nymburce, ale současně se zde vaří i pro Základní školu v Tyršově ulici, celkem 1200 obědů. Problémy tu jsou již několik let, nyní je konečně potřebná částka ve výši 20 milionů korun vyčleněná v rozpočtu města na příští rok. Opraví se nejen jídelna, ale také první patro, kde se nachází jazyková učebna a tři kmenové třídy pro první stupeň a zázemí pro pěvecký soubor Hlahol. S rekonstrukcí chceme začít koncem června, aby se co nejvíce stihlo udělat přes letní období. Nicméně rekonstrukce se promítne i do nového školního roku, takže počítáme se zabezpečením náhradního provozu," uvedl starosta Pavel Fojtík.

Město počítá s menšími investicemi i do dalších školních objektů. Opravy by se měla dočkat střecha   hlavní věže budovy gymnázia, v MŠ U pejska a kočičky se opraví venkovní rozvody a topení, na rekonstrukci kuchyně v MŠ Růženka  bude zpracována projektová dokumentace.

V příštím roce postoupí kupředu i projekt přeměny objektu Janoušek pro potřeby ZŠ Tyršova. Jak sdělil místostarosta Jan Ritter, dokončí se projektová dokumentace včetně potřebných povolení, v rozpočtu je na to vyčleněn 1 milion 255 tisíc korun.