Jitka Kinařová a Michal Stojar jsou vodáci tělem i duší 
a rozhodli se, že v duchu této záliby také uzavřou manželství. A kdy jindy, než pár minut před odjezdem na vodu. A aby to nebylo jednoduché, dohodli se, že si své ANO pro společné zakotvení v přístavu manželství řeknou tajně a své rodině to prozradí až po návratu. Proto také žádali redakci, zda by se zveřejněním svatebních fotografií počkala, aby se celá věc neprozradila. Jejich termín svatby byl ve středu 15. června, místo konání obřadu pod vrbou na nymburské Špičce. Počasí 
v ten den bylo přímo stvořené pro vodáckou svatbu. 
Z nebe padaly proudy vody a nevypadalo to, že by se chtělo v dohledné době umoudřit. „Ještě asi půl hodiny před začátkem nám volali z města, jestli nechceme tu svatbu raději udělat na úřadu. Samozřejmě, že jsme to odmítli 
a dokonce jsme se lekli, že pan starosta v tom marastu ani nebude chtít přijet," vzpomíná mladá novomanželka Jitka Stojarová.

Starosta Tomáš Mach se zachoval hrdinně a v tom největším lijavci přijel s matrikářkou a svou asistentkou, aby pod vrbou na Špičce mladý pár oddal. „Tak vám prší štěstí," byla jeho první slova, když delegace z radnice dorazila notně promoklá pod strom na konci poloostrova. Starosta Mach také přiznal, že v dešti pod vrbou ještě nikdy nikoho neoddával.

Pod vrbou se zatím scházeli překvapení účastníci vodáckého výjezdu. Nikdo z nich totiž netušil, co se bude dít. „Všem jsme jen řekli, že prostě zahájíme vodu na ostrově a že tam musí být. Jen naší kamarádce, která byla v nejvyšším stupni těhotenství a na vodu nejela, jsme naše plány prozradili, aby vůbec přišla," vysvětlila Jitka Stojarová, která si sama udělala úžasnou svatební kytici a věneček do vlasů, napekla svatební koláče, které pak po obřadu všem přítomným rozdala. Těsně po svatbě začala i vrba propouštět vodní sloupce skrz své listy, tak se vodácká výprava vydala i s čerstvými novomanžely na vodu do západních Čech.

Rodičům svůj životní krok oba novomanželé prozradili až tuto sobotu, kdy se sjela celá rodina kvůli oslavě Jitčiných narozenin. „Byli překvapení, ale nakonec pochopili, že se nestalo nic hrozného a že jsme si prostě jen svatbu udělali po svém," říká spokojená novomanželka.