Podle starosty Radovana Staňka vznikla školka z důvodu přeplněnosti okolních školek v Kostelní Lhotě a především v Poděbradech. „Tam bylo odmítnuto mnoho dětí, rozhodli jsme se tedy založit zde jednotřídku pro čtyřiadvacet dětí," uvedl starosta Staněk.

Za vyhovující prostor si zvolili budovu bývalé školy na Poděbradské ulici. „Museli jsme kompletně všechno zrekonstruovat. Dům nebyl nějaký čas vůbec využíván, předtím sloužil jako kanceláře nebo sklad. Jako škola přestala fungovat v osmdesátých letech minulého století," vysvětlil Staněk.

Mateřská školka Cipísková se skládá z hlavní místnosti, kde si děti hrají i stravují. Patří sem chodba, která slouží jako převlékárna a samozřejmě záchody. „Obědy vozíme 
z nymburské Základní školy Letců R.A.F. Děti tu mají veškerý komfort. Polovina je místních, ostatní jsou většinou z Poděbrad. Rodiče tady školku opravdu uvítali," je spokojený starosta Pískové Lhoty.

Ten má v plánu u školky vybudovat ještě dětské hřiště, které spojí s hracími prvky opodál.

Školku si pochvalují i ředitelka Monika Kosová, učitelka Karolína Drobná a Jaroslava Šteiglová, která se stará o provoz a úklid.
V druhé části dlouhé budovy vznikne v budoucnu nový obecní úřad.

Náklady na kompletní rekonstrukci činily přes 8 milionů. „Podařilo se nám získat dotaci 4,4 z Fondu rozvoje obcí a měst Středočeského kraje 
a částku 3,6 milionu ze Státního zemědělského intervenčního fondu. Obec se na proměně školky podílela částkou 610 tisíc korun," dodal starosta.