V prvním případě oznámil muž z Kerska, že pohřešuje svého sedmatřicetiletého kamaráda od úterní půlnoci. Ten odešel z chaty a nepodával o sobě žádné zprávy. „Situace byla o to vážnější, že muž trpí epileptickými záchvaty,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Rozjela se velká pátrací akce za účasti několika desítek policistů včetně psovodů. „Na pomoc byl přivolán i vrtulník, který muže ve středu před desátou večer objevil. Byl v lesní školce v Kersku a byl ve stavu, který může přímo ohrozit i život,“ řekl velitel pátrací akce Marek Šmíd.

Podle dostupných informací byl muž v hypoglykemickém stavu, což je vážný stav, kterým trpí lidé stižení cukrovkou. Na místo byla ihned přivolána záchranka, která muže transportovala do nymburské nemocnice. 

Policejní vůz byl po srážce totálně zničený. Pro policistu přiletěl vrtulník.
Policisté vyhlásili sbírku pro zraněného kolegu

Druhý případ na začátku vypadal také na velké drama. Spolubydlící čtyřiapadesátiletého muže ze Sadské oznámil na linku 158, že svého kolegu postrádá. „Ten podle jeho slov mohl mít sebevražedné sklony,“ doplnila Potočná. Policisté ještě před vyhlášením pátrací akce obvolávali zdravotnická zařízení, zda muž nebyl již někde hospitalizován. „Podařilo se zjistit, že muž se dobrovolně přihlásil k pobytu na jedné z psychiatrických léčeben. Další pátrání tak nebylo nutné,“ uzavřela Potočná.

Přejezd v Jiráskově ulici, na kterém se drama odehrálo.
Drama na přejezdu: Řidič musel prorazit závory