Uvnitř divadla je řada mladých lidí zraněných, někteří se nadýchali kouře a leží bezvládně v hledišti. Hasiči v dýchacích přístrojích evakuují všechny osoby před divadlo, kde si záchranka zřizuje nouzové stanoviště a třídí zraněné. Kolegové přinášejí i dva zraněné hasiče, kteří se při zásahu propadli pódiem.

Tak vypadalo pondělní cvičení složek Integrovaného záchrannému systému. Předcházela mu policejní přednáška o tom, jak se zachovat v situaci, kdy se například po škole pohybuje nebezpečný střelec. Stejně jako instrukce hasičů, jak se zachovat v případě hromadného neštěstí. „Cvičení je preventivní a je také reakcí na útok na koncertu v Manchesteru. Chceme sladit své postupy, pokud by se něco podobného mělo stát i u nás," řekl Zdeněk Vlasák z Hasičského záchranného sboru v Nymburce.

Pivovarský den je událostí číslo jedna na nymburské scéně. Letos přilákal několik tisíc návštěvníků po dvaadvacáté.
OBRAZEM: Pivovarský den přilákal tisíce návštěvníků

V nezvyklé roli zraněných účastníků koncertu se představily děti z druhého stupně Základní školy Tyršova, studenti Střední zdravotnické školy a Vyšší odborné školy Mills v Čelákovicích. „Celkem se akce zúčastnilo 224 dětí. Zasahovalo 30 hasičů z profesionálních jednotek v Nymburce, Poděbradech a drážních hasičů. Zapojili se i dobrovolní hasiči z Nymburka a Velkého Zboží," vyjmenoval Vlasák.

Záchranka měla na místě 16 lidí a mobilní operační středisko. Pomáhaly i hlídky policie a městských strážníků.

Fotoreportáž z festivalu Votvírák 2017
OBRAZEM: Takový byl Votvírák 2017!