Primář Václav Hulínský se proti dvouleté podmínce vynesené u nymburského soudu odvolal. Zda se odvolali i další dva lékaři, Michal Křižanovič a Tamara Malcevová, není jasné. Křižanovič dostal dvouletou podmínku a na stejnou dobu zákaz výkonu funkce lékaře. Malcevová, která měla podíl „jen" na následném falšování dokumentace, si vyslechla osmnáctiměsíční podmínku. Po vynesení verdiktu u soudu v březnu si nechali lhůtu na rozmyšlenou. Stejně tak jako státní zástupce.

Před jedním z nových tanků v dobudovaném ležáckém sklepu zleva podsládek Karel Lövenhöfer a Jan Benák z marketingového oddělení pivovaru.
Pivovar uvaří více piva, dostavěl nové sklepy

Primář Hulinský při soudním líčení Nymburskému deníku řekl, že personální situace na interním oddělení nemocnice je kritická a dokonce podle jeho názoru porušuje zákony a předpisy. Krajský úřad před několika dny provedl v nemocnici kontrolu, jejímž cílem bylo zjistit, zda je oddělení zajištěno dostatečným počtem kvalifikovaného personálu.

Podle mluvčího krajského úřadu Pavla Lochaře nebylo při neohlášené kontrole shledáno jakékoliv pochybení.

„Fyzicky byli zkontrolováni všichni přítomní zaměstnanci, byla ověřena jejich totožnost dle rozpisu služeb a pracovně právních smluv, kteří se ten den na oddělení a všech interních ambulancích nacházeli a nebyly shledány žádné nesrovnalosti. Tedy žádná pochybení ani porušení zákona," řekl Nymburskému deníku Lochař.

Areál nymburské nemocnice.
Zavřít či nezavřít internu? Diskuze zazněla u soudu

Připomeňme si, za co byla trojice lékařů nepravomocně odsouzena. Jednalo se o případ pětasedmdesátiletého pacienta, který byl v nemocnici hospitalizován loni v květnu. Křižanovič tehdy přehlédl, že muž je diabetik, a ten po několik dnů nedostával inzulin. Jeho stav se za pět dnů výrazně zhoršil, z komunikativního a chodícího člověka se stal pacient v diabetickém kómatu.

Křižanovič ho přesto doporučil propustit zpět do páteckého domova pro seniory. Primář den předtím při velké vizitě jeho postup schválil.

Křižanovič krátce před propuštěním seniora na svoje pochybení přišel. Přesto nic neudělal.

Po převezení do Pátku personál tamního domova muže obratem poslal záchrankou zpět do nemocnice. Tam následující den zemřel. Primář s lékařkou Malcevovou se snažili pochybení kolegy zamaskovat výrobou falešné diakarty, na níž bylo podávání inzulinu zaneseno.

Trojice lékařů nymburské interny dostala u soudu podmíněné tresty. Na snímku zleva primář Václav Hulínský, Tamara Malcevová a Michal Křižanovič.
Za smrt pacienta a falšování padly podmínky