Město čeká v příštích dvou letech velmi složitá dopravní situace. Má totiž dojít k celkové rekonstrukci nadjezdu nad železnicí mezi ulicemi Mírová a Čsl. armády a ten bude muset být na rok a půl uzavřen. Dojde tak k oddělení městské části Litol od centra města.

Přestavba nadjezdu je podle starosty města Karla Otavy nutná kvůli problémům s dilatačními spárami a ocelová konstrukce je celkově ve špatném stavu. „Středočeský kraj zadal projekt stavby a v letech 2017 až 2018 by mělo dojít 
k celé přestavbě nadjezdu. Zahájení prací je naplánováno na březen 2017 a konec v prosinci 2018. Pro nás to bude těžké, protože město je rozděleno železnicí a je tu jediný nadjezd. A pak už jen místní komunikace. Nákladní doprava bude muset být odkloněna až přes Nymburk. Stavba bude trvat rok a půl," uvedl Karel Otava.

Nadjezd bude opraven celý od základů a podle Otavy jde o velmi důležitou stavbu už kvůli evropskému železničnímu koridoru. Kraj počítá s tím, že náklady na stavbu by se měly pohybovat kolem 250 milionů korun. Podle mluvčí kraje Michaely Drobné by kompletní podklady, včetně stavebního povolení měly být známy na konci roku. „V tuto chvíli se ještě nepřipravuje rozpočet na příští rok, tedy nevíme zcela přesně, z čeho bude finanční krytí, ale předpokládáme, že podáme žádost v rámci Integrovaného regionálního programu," vysvětlila mluvčí kraje.