V rámci Mezinárodního dne seniorů otevřelo Výstaviště Lysá nad Labem společně s městem nový víceúčelový sál pro přibližně stovku lidí, který je vstupním prostorem do haly C u jižního vchodu do objektu výstaviště směrem od nádraží. Příjemné sobotní dopoledne uspořádalo pro přibližně osmdesát seniorů z Nymburska Centrum sociálních a zdravotních služeb Poděbrady.

Nový sál má sloužit jako víceúčelový prostor hlavně pro seniory, ale po nedávném podepsání smlouvy 
o spolupráci města s výstavištěm bude využíván bezplatně i pro některé komornější kulturní a společenské akce města, spolky a sdružení. „Navázali jsme po deseti letech kvalitní spolupráci s Výstavištěm. Tento prostor se nám podařilo za spolupráce se Středočeským krajem dát do pěkného stavu. Bude sloužit městu, ale 
i Středočeskému kraji, protože tady ve městě takový prostor nemáme," uvedl starosta Karel Otava při slavnostním otevření sálu, kterého se zúčastnil 
i hejtman kraje Miloš Petera, senátoři Emilie Třísková a Josef Táborský, zastupitelé města i starostové dalších měst a obcí z okolí.

Dohoda o partnerství mezi městem Lysá nad Labem a Výstavištěm Lysá nad Labem byla podepsána 
v polovině září. Přináší obyvatelům města několik zajímavých benefitů. V první řadě bude k dispozici tento nový komorní prostor, neziskovým subjektům se sídlem v Lysé nad Labem pak Výstaviště poskytne prostory v hale A2 za snížené nájemné 20 tisíc korun, navíc se mohou tyto spolky a organizace ucházet o bezplatné využití prostor výstaviště, například pro pořádání plesů. Tuto možnost má město celkem desetkrát do roka. V případě divadelních představení nebo větších koncertů bude ze strany Výstaviště zajištěno 600 míst pro návštěvníky. Město za tyto výhody snížilo Výstavišti výši poplatku ze vstupného z 15 na 5 procent. Další výhodou, kterou výstaviště s městem dohodlo, je možnost školám zřizovaným městem bezplatně navštěvovat akce, které výstaviště pořádá. Navíc se bude podílet i na údržbě a rozvoji veřejného prostranství.