Jeho značení by mělo být dokončeno v úterý 26. července. Do té doby bude provoz řídit semafor a odbočka do Zbožské bude neprůjezdná. Objízdné trasy jsou vedeny po místních komunikacích.

Kruhový objezd na zkoušku bude fungovat do konce listopadu. „Bude proveden zkušební provoz miniokružní křižovatky na dobu 5 měsíců, maximálně do 30. listopadu 2016. Po uplynutí zkušebního provozu bude provedeno vyhodnocení, na základě kterého bude miniokružní křižovatka ponechána na místě do výstavby nové okružní křižovatky, nebo bude odstraněna," konstatoval dopravní inženýr Pavel Fiala.

Provizorní kruhový objezd však může být odstraněn prakticky kdykoliv. Pokud nesplní očekávané zlepšení provozu na nymburské tepně, nebo se ukáže jako nebezpečný, může jeho odstranění nařídit dopravní inspektorát okamžitě. 


„V případě negativního vlivu na bezpečnost provozu může dopravní inspektorát 
v průběhu zkušební doby nařídit odstranění miniokružní křižovatky a uvedení do původního stavu," píše se ve stanovisku dopravního inženýra.

Bude také posunut přechod pro chodce na kraji Zbožské ulice. V nové podobě nebude bezbariérový 
a nebude splňovat další normy, ale i tato úprava je provizorní.

Od roku 2010 eviduje dopravní inspektorát na tomto místě v průměru jednu dopravní nehodu ročně, zpravidla bez vážných následků.

Původní myšlenka počítala, a v případě, že se provizorní kruhový objezd osvědčí, tak stále počítá 
s vybudováním dvou kruhových objezdů vzdálených jen desítky metrů od sebe. První na místě zřizovaného provizoria, druhý na křižovatce Boleslavské a Velkých Valů, tedy u Hudebního klubu Mlejn.

Podle prvotních představ měly být obě křižovatky vybudovány v současné době, tedy letos v létě. Situaci zkomplikovaly složité přeložky sítí a nyní je posunulo i rozhodnutí o zřízení zkušebního kruháku.

Pokud se osvědčí, oba regulérní kruhové objezdy by měly vyrůst během příštího roku. Investorem bude krajský úřad, jemuž tepna, která je součástí hlavního tahu mezi Kolínem, Nymburkem a Mladou Boleslaví, patří.