Naprosto nevyhovující průchod ulicí G. A. Sochora. Chybějící chodník, úzká silnice, lidé uskakují před projíždějícími auty.

Bude s tímto neutěšeným stavem město něco dělat? Podle místostarosty Zdeňka Vocáska je v této ulici naplánován chodník v rámci projektu regenerace sídliště. Jeho realizace se však časově nedá odhadnout.
„Prioritou je nyní druhá etapa ulice Letců R.A.F. Tam jsme již žádali o dotaci. Ulice G.A. Sochora je v zásobníku projektů," uvedl Zdeňek Vocásek.

Redaktor na místě v pondělí strávil asi půl hodiny. Maminka s kočárkem musela podél zaparkovaných vozů. Paní s jezevčíkem dvakrát čekala 
u vchodu do paneláků, protože tudy projíždělo auto. Mladí lidé se v jednu chvíli rozdělili a šli každý na jinou stranu, aby jiný automobil mohl projet.

„Chodník je naplánován 
u panelového domu, na straně u vchodů, parkovací místa zůstanou zachována," vysvětlil Vocásek.

Nymburačka, která tudy procházela, by uvítala zákaz průjezdu ulicí. „Mohli by jezdit okolo, sem by vjížděli pouze ti, kteří tu bydlí. Parkoviště ale chybí, to je jasné. Tady je to ale pěkná divočina," postěžovala si.

O neutěšené situaci v této ulici se diskutuje i na našem webu nymbursky.denik.cz. 
„V ulici G.A. Sochora je doslova o hubu jít s dětmi. Chodník není, silnice je silně frekventovaná a řidiči se chovají jak hov… Jak se mají dostat ale lidi do baráku, když tam bydlí, to už nikoho nezajímá," zlobí se například Agáta. Jituška se přidává: „Souhlasím s neexistujicím chodníkem 
v ulici G.A. Sochora. Nestačím uskakovat před auty, ty si ještě drze zatrouběj."

Nezbývá než doufat, že na chodník v G.A. Sochora dojde po dokončení ulice Letců R.A.F.