Jedním z argumentů, které padly na posledním zasedání zastupitelů, je, že cena 75 korun za metr čtvereční, určená znaleckým posudkem, je příliš nízká.

„Kontrolní výbor nedoporučuje za tuto cenu pozemky prodat," upozornil předseda výboru zastupitel Zdeněk Milata. Někteří jeho kolegové přispěli ještě dalším argumentem, že tak velké plochy by se město nemělo zbavovat. Starosta Milan Pour proto plánuje na toto téma svolat pracovní zasedání zastupitelstva.

Podle Jiřího Antoše by zvětšení zábavně naučného parku přírodního typu, jakým je Mirakulum, přivedlo do lokality daleko více návštěvníků. „Pozemky by se rozdělily mezi Mirakulum a sousední Tankodrom, který by na své části vybudoval kemp pro karavany. My bychom rozšířili park a samozřejmě i parkovací místa. Část parku, sousedící s kempem, by mohla být otevřená pro děti až do setmění," řekl Antoš a doplnil, že pokud město pozemky neprodá, pronajmout si je v žádném případě nechce. „Nikdo neví, kdo na radnici přijde. Maximálně bych si pozemky pronajal na parkoviště," má jasno podnikatel.

Ilustrační foto
Městské záhony rozkvétají. Ulice provoněly tisíce květin